Online Hypnotherapie Nederland |
|
Stuur een bericht |
✓ Ik bied ook online therapie aan
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Richard | Hypnotherapeut
Online hypnotherapie
- Stoppen-met-roken therapie
- Afvallen met Virtuele Maagband i.c.m. orthomoleculaire ondersteuning (denk hierbij aan oplossen metaboolsyndroom en insuline resistentie).
- Heb je onverklaarbare angsten ( of misschien wel verklaarbaar) of traumatische ervaringen die je niet verwerkt hebt?
- Durf je geen beslissingen te nemen of knopen door te hakken?
- Ben je bang om fouten te maken?
- Heb je het gevoel dat niemand je begrijpt of voel je je eenzaam?
- Ben je depressief of gewoon ongelukkig?
- Durf je niet meer auto te rijden (op de snelweg, in tunnels, naast vrachtauto's)?
- Heb je een gewichtsprobleem en wil je afvallen of juist aankomen?
- Heb je problemen met je darmen of maag, migraine of clusterhoofdpijnen?
- Of wil je misschien stoppen met drugs, alcohol of roken?
Ben je deze problemen zo zat dat je er nu eindelijk wat aan wil doen? Je wil dit grondig aanpakken?
Dan ben ik je beste keuze om je te helpen. Uit alle therapieën waar ik in getraind ben, heb ik unieke combinaties gecreeërd om zeer snel resultaat te bereiken. Soms al met slechts één sessie. Ik laat je kennismaken met de onvoorstelbare kracht van je eigen geest.
Jouw onbewuste , je allergrootste vriend, die het beste met jou voor heeft. Daar lossen we al je problemen op en maken weer ruimte voor geluk. Met nieuw verworven inzichten word je in staat gesteld om je kwaliteit van leven weer op het hoogst mogelijke niveau te brengen.
Ben jij hier klaar voor?
Dan sta je nu aan het begin van de weg terug naar een ontspannen, vrij en gelukkig leven. Ik wijs je de weg.
Online hypnotherapie - online emdr-therapie - online therapeut
Online therapie
Online therapie gebeurt bij mij via het programma Clientenlogin. Je hoeft niets te installeren. Nadat we een afspraak gemaakt hebben kun je op een link klikken om met mij een verbinding te maken en dan zien en horen wij elkaar. Je hebt nodig een webcam ( vaak ingebouwd in een laptop) en een microfoon met geluidboxen of een headset.Alle therapie-methoden zijn mogelijk tijdens de sessie, zelfs EMDR en IEMT.
Opleidingen & registraties
SHO Registeropleiding HBO Medische- en Psychosociale Basiskennis Total Health Houten (2017)
Cijfers: Anatomie/ Fysiologie: 8,6
Pathologie/ Farmacologie: 8,5
Psychosociale Basiskennis: 10
Deze opleiding bevat 50 EC's
- Master Practitioner EMDR (2017) (Takeoff support Zoetermeer)
- Advanced Master Practitioner Integral Eye Movement Therapy (2017) (NLP-AC Utrecht)
- Virtuele Maagband therapeut (2017) ( Next Generation, Wormerveer)
- Certified Master Practitioner Time Line Therapy (2016) NLP AC-ITA- International Trainers Academy)
- Master Practitioner Hypnotherapy (2015) HIN- Hypnose Instituut Nederland Wormerveer)
- Hypnotherapy Master Practitioner (2014) (NLP_AC Utrecht)
- Certified Practitioner Time Line Therapy (2014) (NLP AC ITA Utrecht)
- Certified Practitioner IEMT Integral Eye Movement Therapy (2014) (The Association for IEMT Practitioners, Utrecht)
- Certified Practitioner of NLP- Classic Code (2014) (NLP-AC ITA, Utrecht)
- Orthomoleculair Therapeut (2019) (Ortho Health Foundation)
- Orthomoleculair Specialist Psyche en Voeding (2019) (Ortho Health Foundation, Hoofddorp)
Cursussen:
- HBO Cursus Intermittent Fasting (2019)
- HBO Cursus Fibromyalgie (2019)
- HBO Cursus Neurotransmitters-profiel in de dagelijkse praktijk (2018)
- HBO Cursus Behandelprotocollen Overgewicht (2018)
- HBO Cursus Behandelprotocollen Spijsvertering maag lever darmen (2018)
- HBO Hypnose "Simpson Protocol"( 2018)
- Advanced Masterclass PTSS (2015)
- Masterclass PTSS (2015)
- Excelent coachen met NLP (2014)
- WRM cursus Autisme en AD(H)D
Specialisaties
Mijn specialisaties zijn:- Het oplossen van PTSS, ook bij militairen, politiemensen en brandweer - en ambulancepersoneel,
- Rijangst ( snelweg, tunnels, vrachtauto's)
- Migraine en clusterhoofdpijnen,
- Behandeling AD(H)D,
- Afvallen m.b.h. van hypnotherapie + orthomoleculaire ondersteuning (omdat minder eten wel gezond moet zijn),
- Stoppen met roken door hypnotherapie.
Ik heb een speciale techniek ontwikkeld om EMDR tijdens diepe hypnose uit te voeren. Het lijkt erop dat het therapeutisch effect van EMDR hierdoor groter is.
Wat is EMDR?
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.
Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten.
Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS).
EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.
Werkt EMDR wel?
Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende geprotocolleerde therapievorm. Als het gaat om een trauma na een éénmalige ingrijpende gebeurtenis, dan zijn mensen vaak al na enkele zittingen in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Bij mensen die langdurig trauma hebben meegemaakt en bij complexere problematiek duurt de behandeling langer.
Hoe weet je of EMDR kan worden toegepast?
In het begin van de EMDR-therapie zal er uitgebreid aandacht worden besteed aan de oorzaak en achtergrond van de klachten. Daarnaast wordt er een taxatie gemaakt van een aantal individuele kenmerken, waaronder de persoonlijke draagkracht en de last die men van de klachten ondervindt. Hieruit zal blijken of een gerichte traumabehandeling op dat moment nodig is, en of daarvoor EMDR kan worden gebruikt.
Welke voorbereidingen zijn nodig?
EMDR werkt vaak snel. Daarnaast kan het ook een intensieve therapie zijn. Daarom zal de therapeut niet alleen vertellen wat hij gaat doen en waarom, maar ook uitgebreid bespreken hoe de cliënt zijn emoties zo goed mogelijk de baas kan blijven.
Hoe gaat EMDR in zijn werk?
De therapeut zal vragen aan de gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Eerst gebeurt dit om meer informatie over de traumatische beleving te verzamelen.
Daarna wordt het verwerkings-proces opgestart. De therapeut zal vragen de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen. Maar nu gebeurt dit in combinatie met een afleidende stimulus. In veel gevallen is dat de hand van de therapeut of door geluiden die door middel van een koptelefoon afwisselend links en rechts worden aangeboden .
Er wordt gewerkt met ‘sets’ (= series) stimuli. Na elke set wordt er even rust genomen. De therapeut zal de cliënt vragen wat er in gedachten naar boven komt. De EMDRprocedure brengt doorgaans een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties. Vaak verandert er wat. De cliënt wordt na elke set gevraagd zich te concentreren op de meest opvallende verandering, waarna er een nieuwe set volgt.
Wat zijn de te verwachten effecten?
De sets zullen er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden zelf en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner. Maar het kan ook zijn dat minder onprettige aspecten van dezelfde situatie naar voren komen.
Een andere mogelijkheid is dat er spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende, betekenis aan de gebeurtenis geven. Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring steeds meer een plek krijgt in de levensgeschiedenis van de persoon.
Hoe werkt EMDR?
Een verklaring voor de werkzaamheid van EMDR is dat het terugdenken aan een nare herinnering in combinatie met het maken van oogbewegingen ervoor zorgt dat het natuurlijk verwerkingssysteem wordt gestimuleerd.
Omdat een traumatische herinnering wanneer deze in gedachten wordt genomen zowel levendig als intens is, kost dit betrekkelijk veel geheugencapaciteit. Maar het zo snel mogelijk volgen van de vingers van de therapeut, zoals dat bij EMDR gebeurt, kost ook geheugencapaciteit.
Door deze concurrentie van werkgeheugentaken is er weinig plaats voor de levendigheid en de naarheid van de herinnering. Dit biedt de patiënt de mogelijkheid om een andere betekenis aan de gebeurtenis te geven.
Zijn er ook nadelen?
Na afloop van een EMDR-sessie kunnen de effecten nog even doorwerken en dat is goed. Toch kan dit in sommige gevallen de cliënt het idee geven even de regie kwijt te zijn, bijvoorbeeld als er nieuwe beelden of gevoelens naar boven komen. Vaak is het dan een geruststelling om te weten dat dit in de regel niet langer dan drie dagen aanhoudt.
Daarna is er als het ware een nieuw evenwicht ontstaan. Het is aan te bevelen dat de cliënt een dagboekje bijhoudt en opschrijft wat er naar boven komt. Deze dingen kunnen dan in de volgende zitting besproken worden.
Waarvoor is EMDR nog meer geschikt?
Er is steeds meer bewijs dat emotioneel beladen herinneringen en beelden ook een belangrijke rol spelen bij andere klachten zoals chronische pijn, depressie, eetstoornissen, verslavingen en psychose. Om deze reden wordt EMDR bij deze problemen en stoornissen steeds vaker toegepast, meestal als onderdeel van een breder behandelplan.
En wat is dan hypnotherapie?
Er zijn wellicht momenten in je leven dat je iets wilt veranderen. Mogelijk een beter overzicht nodig hebt, of wilt loskomen uit een bepaalde situatie. Misschien zie je het totaal niet meer zitten, of ben je helemaal vastgelopen.
Dan is het belangrijk dat je bij iemand terecht kunt die met jou op zoek gaat naar een oplossing die bij je past. In een veilige setting.
Met hypnotherapie worden veel klachten verminderd of verholpen. Omdat ieder mens uniek is en elke klacht of hulpvraag anders is, zou het onzorgvuldig zijn hier te stellen dat bepaalde klachten opgeheven worden met hypnotherapie.
Doordat ervaren hypnotherapeuten goede resultaten, met hun cliënten hebben bereikt met deze technieken en door wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de behandeling met hypnose kunnen wij concluderen dat veel klachten in aanmerking komen voor behandeling met hypnotherapie.
De behandeling door artsen en medisch specialisten blijft voor tal van ziektes van groot belang. Als ondersteuning hiervan biedt hypnotherapie steun, inzicht in eigen handelen en kwaliteiten, vermindering van of beter kunnen omgaan met de klachten en bij sommige klachten of problemen klachtenvrij zijn.
Hieronder een greep uit de lijst van klachten, waarvan in de praktijk is gebleken, dat deze zinvol behandeld kunnen worden met hypnotherapie:
o Afleren van ongewenst gedrag
o Angsten, fobieën
o Burn out
o Concentratie- en geheugenproblemen
o Depressieve gevoelens
o Emotionele uitbarstingen
o Inzicht krijgen in eigen mogelijkheden
o Nervositeit en spanning
o Pijnklachten
o Psychosomatische klachten, bijvoorbeeld maag- en darmklachten, hyperventileren
o Seksuele problemen
o Slaapproblemen
o Stress
o Trainen van vaardigheden
o Traumaverwerking
o Versterken en/of ondersteunen van een genezingsproces
Je bent vaker onder hypnose (in trance) dan je denkt! Als je dagdroomt, of misschien opgaat in die ene speciale film of dat boek…
Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Trance is een fase tussen waken en slapen in.
Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie.
Wat is hypnose?
De trance waarover hierboven gesproken wordt, kan spontaan optreden als je helemaal in iets verdiept bent. Zo’n trance kan ook geïnduceerd (opgewekt) worden door een hypnotherapeut. We spreken dan over hypnose.
Je bent dan echt helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. Zo ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent.
Je komt daar doordat de hypnotherapeut je met suggesties daarheen begeleidt. In deze toestand komen er vaak beelden uit je onbewuste die je op het goede spoor van een oplossing brengen.
Hoe lang duurt het?
De duur van de therapie varieert van enkele sessies tot een intensief proces waarbij een aantal keer in therapie bent. Dit hangt af van het probleem waar je aan wilt werken, en hoe ingewikkeld het probleem is.
Eén sessie duurt gemiddeld 1 à 3 uur.
Migraine specialist
Heb je regelmatig migraine-aanvallen? Lees hieronder eerst wat de reguliere geneeskunde er onder verstaat en daarna wat ik er aan kan doen…..
Migraine is een hersenaandoening waarbij hoofdpijnaanvallen gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid, of uitvalsverschijnselen (een zogenoemde ‘aura’).
Er zijn verschillende vormen van migraine bekend. Een ‘gewone’ vorm van migraine bestaat uit aanvallen van zware hoofdpijn en wordt (bij sommige mensen) vooraf gegaan door een aura.
Veel vrouwelijke patiënten met migraine hebben rondom de menstruatie een aanval; als de aanval uitsluitend met de menstruatiecyclus samenvalt, wordt dit ook wel menstruele (hormonale) migraine genoemd.
De ernst, duur en frequentie van migraineaanvallen verschilt sterk per patiënt. Het belangrijkste kenmerk van migraine is dat het in aanvallen voorkomt, die (onbehandeld) enkele dagen kunnen duren.
De kenmerken van een aanval zijn in vier fasen te verdelen:
Waarschuwingsfase :
Sommige migrainepatiënten worden kort tevoren gewaarschuwd voor een migraineaanval.
Waarschuwingstekenen kunnen zijn:
1) Stemmingsveranderingen
2) Overgevoeligheid voor prikkels (lawaai, licht, geuren)
3) Verstoorde slaap of geeuwen
4) Vals) hongergevoel/trek in bepaalde voedingsmiddelen
Aurafase :
Deze fase, die 5 tot 60 min duurt, komt niet bij iedereen met migraine voor. Auraverschijnselen komen meestal langzaam op gang en gaan altijd volledig over.
Kenmerken van de aurafase zijn:
1) Zien van lichtflitsen, vlekken of sterretjes
2) Gezichtsvelduitval
3) Tintelingen of doof gevoel van een arm/been/gezicht
Hoofdpijnfase:
Deze fase kenmerkt zich door heftige, meestal kloppende, hoofdpijn, die veel patiënten aan hun bed kluistert. Bijverschijnselen van de hoofdpijn zijn (ernstige) misselijkheid en/of braken en/of overgevoeligheid voor licht en geluid. De hoofdpijnfase duurt (onbehandeld) ongeveer 4 tot 72 uur.
Herstelfase:
Na een onbehandelde migraineaanval kan een patiënt zich nog enige dagen vermoeid, licht geprikkeld, ‘leeg’, en minder geconcentreerd voelen. Bij ongeveer een derde van de mensen met migraine leidt een aanval tot ernstige beperkingen in het functioneren. Het terugkerende karakter, de invloed op het dagelijks leven van patiënten én het stigma van ‘een hoofdpijntje’ bemoeilijken vaak de relatie met bijvoorbeeld een werkgever. Daarom is het van belang, in de eerste plaats deskundige hulp te zoeken en een diagnose te laten stellen. De werkgever en omgeving goed informeren helpt de omgang met de aandoening voor zowel de patiënt als de omgeving.
Een migraineaanval kan worden ‘uitgelokt’ door verschillende factoren. Door als migrainepatiënt deze uitlokkers te leren (h)erkennen, kan een aanval beter worden voorkomen.
Migrainepatiënten hebben een verhoogde gevoeligheid voor prikkels die een aanval van migraine kunnen uitlokken. Deze ‘prikkeldrempel’ is deels erfelijk bepaald; in sommige families komt migraine meer voor dan in andere.
De auraverschijnselen ontstaan door een golf van verhoogde hersenactiviteit. Vervolgens dooft de hersenactiviteit gedurende 30 tot 60 minuten bijna volledig uit. Deze verspreidende golfbeweging van hersenactiviteit wordt ook wel een cortical spreading depression (CSD) genoemd. Dit kan leiden tot verschillende uitvalsverschijnselen kenmerkend voor de aurafase.
De CSD leidt waarschijnlijk ook tot een verhoogde activering van een centraal hoofdpijncentrum in de hersenen (het trigemino-vasculaire systeem). Via een ontstekingsmechanisme laten verschillende chemische boodschappers in de hersenen (neuropeptides) de hoofdpijn toenemen.(Bron De Hersenstichting)
Onze behandeling wijkt af van wat in de reguliere geneeskunde gebruikelijk is. Zodra het duidelijk is dat er geen lichamelijke oorzaak door een arts is vastgesteld, kunnen wij aan de slag. Dit is wel van belang; we gaan niet op de stoel van arts zitten.
Terwijl de reguliere geneeskunde zich uitsluitend richt op genezen van het gevolg van het eigenlijke probleem, richten wij ons op de mentale oorzaak, waar migraine het gevolg van is. Wij zien migraine als een ingenieuze reactie van het lichaam op een stressprobleem. Bij blokkerende spanning dient het lichaam snel te herstellen omdat het individu anders biologisch in een omstandigheid blijft waarin het zich niet afdoende kan beschermen tegen gevaren van buitenaf.
De stress moet zo snel mogelijk gereleased worden ten einde weer te kunnen functioneren. Als een soort van electrolytische condensator die zo snel mogelijk moet ontladen. Dit snelle ontladen gaat gepaard met de typische heftige symptomen die bekend zijn bij migraine-klachten.
Het bestrijden van de oplossing van het lichaam heeft dus eigenlijk geen zin. Sterker nog, het is zelfs af te raden. Vaak ervaart de cliënt ook een geestelijke ontspanning als de migraine-aanval voorbij is. Echter het opladen gebeurt opnieuw als de oorzaak niet weggenomen wordt. Het lichaam heeft inmiddels uitgevonden hoe het snel kan ontladen en de volgende aanval is dus in aantocht.
Wat zou er gebeuren als het lichaam migraine niet zou gebruiken als snelle ontlading? Wel, denk dan maar aan het ontwikkelen vormen van depressiviteit, diverse angsten of een burn-out of een andere mentale klacht. Het onderdrukken van migraine an sich is dus geen handige oplossing en meestal lukt dat ook niet. Dus dan krijg je adviezen als “je moet er maar mee leren leven”.
Iets gelijkwaardigs gebeurt ook bij clusterhoofdpijnen. Ook dat is een psychosomatische klacht, m.a.w. een mentale klacht die zich uiteindelijk manifesteert als lichamelijke klacht.
Wij zijn van mening dat psychosomatische klachten “het aan kloppen aan de deur ” is van het onbewuste, de plek waar o.a. alle emoties worden opgeslagen. Met name de onverwerkte emoties zijn daar te vinden.
Het onbewuste wordt ongeduldig want het heeft al vaak met stemmingen proberen aandacht te krijgen voor het onverwerkte probleem. Uiteindelijk pakt het het volgende wapen om aandacht te krijgen :
PIJN!
“HALLO!!WAKKER WORDEN!! GA ER NU EINDELIJK WAT AAN DOEN!! WANT IK GA STEEDS HARDER AANKLOPPEN!! TOTDAT JE ER EINDELIJK WAT AAN DOET!!”
En dan ben ik aan de beurt. Samen met de cliënt lokaliseren we het achterliggende probleem en lossen het op met bijvoorbeeld hypnotherapie of EMDR.
Zodra het probleem blijvend is opgelost heeft de migraine geen functie meer en blijft het weg.
Hier zijn gemiddeld 6 sessies voor nodig die enerzijds verlichting geven aan de aanval en anderzijds het achterliggende probleem oplossen.
Slotsom en voorlopige conclusie: psychosomatische klachten moeten op het mentale vlak opgelost worden en niet primair op het lichamelijke vlak.
En dat doe ik dus!
De meest behandelde klachten met hypnotherapie in mijn praktijk:
Top 5 van de meest behandelde klachten:- PTSS
- Rijangst
- PDS
- Migraine en clusterhoofdpijnen
- Afvallen
- Stoppen met roken
Behandeling van
- ✓ Angsten
- ✓ Burn out
- ✓ Chronische pijn
- ✓ Concentratieproblemen
- ✓ Darmklachten-buikpijn
- ✓ Depressieve gevoelens
- ✓ Eetstoornis-eetproblemen
- ✓ Emotionele uitbarstingen
- ✓ Faalangst
- ✓ Fobie
- ✓ Gewichtsverlies / afvallen
- ✓ Hoofdpijn-migraine
- ✓ Hyperventilatie
- ✓ IBS / PDS
- ✓ Jeuk
- ✓ Laag zelfbeeld
- ✓ Misofonie
- ✓ Nachtmerries
- ✓ Stoppen met nagelbijten
- ✓ Nervositeit
- ✓ Ongewenst gedrag afleren
- ✓ Onzekerheid
- ✓ Opvliegers
- ✓ Paniekaanval
- ✓ Pijnklachten
- ✓ Prikkelbare darm syndroom
- ✓ Psychosomatische klachten
- ✓ Rouwverwerking
- ✓ Seksuele problemen
- ✓ Slaapproblemen
- ✓ Spanning en stress
- ✓ Stoppen met roken
- ✓ Tinnitus
- ✓ Trainen van vaardigheden
- ✓ Traumaverwerking
- ✓ Verslaving
- ✓ Virtuele maagband
- ✓ Weinig assertief
- ✓ Zelfacceptatie
- ✓ Zelfhypnose leren
- ✓ Zwangerschapsbegeleiding
Tarieven
Een volledige V-I-P.-sessie kost € 243,-. Deze sessie kan tot 3 á 4 uur uitlopen. Deze sessies leveren snel resultaat. Ik streef er naar om met maximaal drie sessies het gewenste resultaat te bereiken.Per uur is dat € 81,- . Vergoeding is niet meer mogelijk.
Openingstijden
Maandag | op afspraak vanaf 1400u |
Dinsdag | op afspraak vanaf 1400u |
Woensdag | op afspraak vanaf 1400u |
Donderdag | op afspraak vanaf 1400u |
Vrijdag | - |
Zaterdag | - |
Zondag | - |
Ligging
Reviews Online Hypnotherapie
Hieronder staan reviews over Online Hypnotherapie - RichardWaardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews
Na een sessie waarbij een combinatie van hypnotherapie en EMDR werd toegepast, is dit nare gevoel, waardoor ik me figuurlijk steeds kleiner voelde, als het ware gewist! Ik kan er niet meer bij komen! En daarvoor in de plaats is er een gevoel van sterk/ krachtig gekomen. Hierdoor voel ik me gelukkig weer een stuk zelfverzekerder door!
De eerste week na de sessie is dat vreemd want ik dacht wat nu als dat oude gevoel toch weer terug komt? Maar dit is tot op heden nog steeds niet gebeurd. Ik heb me niet meer “te min” gevoeld.
Ik ben wie ik ben en dat is goed!
De sessie was een fijne ervaring, alsof ik in een droom een hele reis had gemaakt naar mn trauma, (Waarvan ik niet eens wist dat ik m had) tot aan het fijne gevoel van sterk en krachtig zijn.
Ik was voorafgaand wat sceptisch en terughoudend over hypnotherapie, ik wilde graag de controle behouden. Maar ik bleek een heel verkeerd beeld van hypnose te hebben. Je bent er namelijk gewoon bij en je doet het dus als ware zelf, maar op zo een ontspannen manier dat je (blijkbaar) bij je onbewuste trauma komt. En dit vanuit dat punt kan wegzetten/verwerken zodat je het niet meer als ballast dagelijks hoeft mee te dragen en je beïnvloed in je gedrag en gevoel!
Bedankt Richard het heeft me enorm geholpen!”
Na een sessie waarbij een combinatie van hypnotherapie en EMDR werd toegepast, is dit nare gevoel, waardoor ik me figuurlijk steeds kleiner voelde, als het ware gewist! Ik kan er niet meer bij komen! En daarvoor in de plaats is er een gevoel van sterk/ krachtig gekomen. Hierdoor voel ik me gelukkig weer een stuk zelfverzekerder door!
De eerste week na de sessie is dat vreemd want ik dacht wat nu als dat oude gevoel toch weer terug komt? Maar dit is tot op heden nog steeds niet gebeurd. Ik heb me niet meer “te min” gevoeld.
Ik ben wie ik ben en dat is goed!
De sessie was een fijne ervaring, alsof ik in een droom een hele reis had gemaakt naar mn trauma, (Waarvan ik niet eens wist dat ik m had) tot aan het fijne gevoel van sterk en krachtig zijn.
Ik was voorafgaand wat sceptisch en terughoudend over hypnotherapie, ik wilde graag de controle behouden. Maar ik bleek een heel verkeerd beeld van hypnose te hebben.
Je bent er namelijk gewoon bij en je doet het dus als ware zelf, maar op zo een ontspannen manier dat je (blijkbaar) bij je onbewuste trauma komt. En dit vanuit dat punt kan wegzetten/verwerken zodat je het niet meer als ballast dagelijks hoeft mee te dragen en je beïnvloed in je gedrag en gevoel!
Bedankt Richard het heeft me enorm geholpen!
Neem contact op
Wil jij ook verandering?Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
- ✓ Hypnotherapie
- ✓ Snel een afspraak
- ✓ Bij jou in de buurt